Na své osmatřicáté desce "Welshpool Frillies" zůstávají Guided By Voices zcela sví

27.07.2023 09:00 - Kateřina Spacek | foto: Matt Cowan

Americká pětice Guided By Voices vydala před pár dny album "Welshpool Frillies", letos už druhé. A jak už název napovídá, je to další povedené dílo těchto králů indie rocku v čele s Robertem Pollardem. Jsou sami sebou a kvalita vítězí nad kvantitou. Jako vždy.
8/10

Guided By Voices - Welshpool Frillies

Skladby: Meet The Star, Cruisers' Cross, Romeo Surgeon, Chain Dance, Why Won't You Kiss Me, Animal Concentrate, Cats On Heat, Mother Mirth, Don't Blow Your Dream Job, Awake Man, Rust Belt Boogie, Seedling, Better Odds, Radioactive Pigeons, Welshpool Frillies
Vydáno: 21.7.2023
Celkový čas: 40:59
Vydavatel: Guided by Voices inc.

Je novinka od Guided By Voices tak dobrá, jak se čekalo? Je! A víc než to! Skupina, kterou mnozí mají zafixovanou díky písni "Game of Pricks" z alba "Alien Lanes" z roku 1995, kterou předělala spousta kapel, od svého typického zvuku neupouští. Ba naopak - zůstává mu zcela věrná.

Kolekce patnácti skladeb je další solidní nabídkou rozmlženého indie rocku, v jehož produkci je tato americká formace mistrem. "Welshpool Frillies" se dotýká psychedelie a punku a získá si vás s každým dalším poslechem. A není divu. Psaní songů se zhostil sám frontman Robert Pollard, který je jedním z nejplodnějších skladatelů v historii.

Čerstvý počin navazuje na sérii osmi desek, které tahle partička vydala v posledních třech letech. "Welshpool Frillies" je po lednové kolekci "La La Land" její zatím (!) druhá studiovka v roce 2023 a kvintet nejeví známky toho, že by mu docházely nápady. Narazíte tady z většiny na písně, které znějí jako klasičtí Guided By Voices. A těch pár kousků, které nedosahují takových standardů, rozhodně není žádnou katastrofou.

Jestli kapela zůstane i nadále takto produktivní, je dost možné, že ještě před Vánocemi se dočkáme dalšího alba!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY